BEMUTATKOZÁS SZOLGÁLTATÁSOK RENDELÉS REFERENCIÁK EGÉSZSÉGPÉNZTÁRAK KAPCSOLAT AKTUÁLIS
 

FOGPÓTLÁS, FÉMMENTES MEGOLDÁS

Sokféle fogpótlás és fémmentes megoldás létezik. Talán a legfontosabb maga a fog preparálása. Az egyetlen szakmailag elfogadható csonkelőkészítési forma a vállas preparálás, amikor, a korona nyaki pereme a fogba körkörösen preparált vállba (lépcsőbe) ül bele nagyon pontosan.

1. ábra: ezen a csonkon jól látszik az íny mentén körbefutó váll, 2. ábra: egy aranyötvözetű felépítmény, mely pótolja a csonk hiányzó részét, 3. ábra: a kész korona

Ma már lehetőség van „fémmentes” koronamegoldásra is. A porcelánleplezés alatt cirkónium-oxid vagy alumínium-oxid szolgál vázként, ami fehéres sárgás színű. Így eltűnnek a nyaki szürkeségek, és egy esztétikusabb megoldás kivitelezhető. Természetesen ezen megoldások költségesebbek is.

4.ábra: az előkészített fogcsonkok, 5.ábra: az üvegszál-erősítésű csonkfelépítmények, 6.ábra: jól látszik a koronák "fémmentessége" belülről, 7 ábra: a beragasztott koronák

Hiányzó fogat úgy is lehet pótolni, hogy az előtte és mögötte levő fogba minimálisan belepreparálunk, mintha egy kis tömést csinálnánk. Így nem kell körkörösen „lecsiszolnunk” a fogakat. Ide egy üvegszálmerevítésű fémmentes hídmegoldás készül.

8. ábra: a preparálás, 9. ábra: a kész munka

VISSZA

 

 
 
design: HTF stúdió
Copyright 2006, Navadent Fogszakorvosi Rendelő. Minden jog fenntartva.
Eddigi látogatók: 078763.